- دسته بندی: آسیب شناسی روانی, رواندرمانی
بیماری اریترو فوبیا یا سرخ شدن صورت
بیماری اریترو فوبیا نوعی اختلال اضطرابی است که بیمار از سرخ شدن صورت در موقعیتهای جمعی شدیدا دچار ترس و اضطراب میشود.
سرخ شدن صورت خصوصا در گونه ها به حدی برجسته هست که دیگران متوجه آن میشوند و به فرد مبتلا به بیماری اریتروفوبیا ، متذکر میشوند.
سرخ شدن صورت فقط به صورت محدود نمیشود بلکه گردن ،گوشها و سینه را هم دربر میگیرد.
سرخ شدن در واقع یک واکنش فیزیکی معمول انسان در مواجهه با خجالتی بودن و ترسهای اجتماعی هست.اما این افراد در این واکنش افراط نشان میدهند.
علت بیماری اریتروفوبیا؟
اصلی ترین علت اریتروفوبیا کمبود عزت نفس و نیز خجالتی بودن و ترس اجتماعی یا سوشل فوبیا است.بیماران مبتلا به این اختلال معمولا در کودکی به اندازه کافی مورد توجه والدین و دیگر اعضای خانواده شان نبودند و والدین به آنها اعتماد به نفس ندادند.
این افراد معمولا از کودکی افرادی کمرو و خجالتی بودند و تمایل به عرض اندام در جمع را نداشته اند و والدین سختگیری داشتند و رفتارشان همیشه زیر ذره بین بوده است(شبیه والدین کمالگرا و ایرادگیر).
علت دیگر تجربه تمسخر در جمع در گذشته و در کودکی بوده است.معمولا این تجربیات توسط بیماران گزارش میشود.
علت دیگر اریتروفوبیا شرطی سازی است
شرطی سازی به معنای این است که دو چیز در کنار هم اتفاق بیفتد،بعدها یکی دیگری را فرا میخواند.در آزمایشات پاولوف قبل از غذا صدای زنگ به صدا در میآمد،بعدها صدای زنگ به تنهایی و بدون غذا موجب ترشح بزاق در سگ میشد.
در بیماران مبتلا به سرخ شدن صورت(اریتروفوبیا) معمولا یک بار تجربه سرخ شدن توام با تذکر اطرافیان اتفاق افتاد و بیمار دچار این ترس میشود که مبادا مجدد این اتفاق بیفتد.
(مثلا عه! چرا سرخ شدی؟ طوری شده؟ خجالت کشیدی؟ )
لذا این بیماران دچار شرطی سازی میشوند که البته در کنار سایر عوامل مثل فوبیای اجتماعی و نیز کمرویی و ضعف عزت نفس،بیماری بروز پیدا میکند.
درمان بیماری سرخ شدن صورت یا اریتروفوبیا.
درمان این اختلال شامل رواندرمانی و اقدامات پزشکی حتی جراحی هست.
بهترین نوع درمان این بیماری هیپنوتیزم درمانی در کنار رفتاردرمانی شناختی است.البته درمان با توجه به تاریخچه بیماری انجام میشود.هر بیمار تاریخچه خاصی دارد که باید به آن توجه شود.
درمانهای دیگر شامل روشهای پزشکی مثل تجویز دارو و اگر درمان انجام نشد انجام جراحی است که عصیهای مرتبط با صورت قطع میگردد.
کلمات کلیدی=اریتروفوبیا،درمان اریتروفوبیا،درمان اختلال اریتروفوبیا در تهران،بیماری اریترو فوبیا در غرب تهران،دکتر خوب در درمان اریتروفوبیا،بهترین روش درمانی برای اریتروفوبیا،متخصص خوب برای درمان اریتروفوبیا در غرب تهران،بهترین روانشناس برای درمان اریتروفوبیا،دکتر روانشناس با تجربه در درمان اریتروفوبیا در تهران.اریتروفوبیا،درمان اریتروفوبیا،درمان اختلال اریتروفوبیا در تهران،بیماری اریترو فوبیا در غرب تهران،دکتر خوب در درمان اریتروفوبیا،بهترین روش درمانی برای اریتروفوبیا،متخصص خوب برای درمان اریتروفوبیا در غرب تهران،بهترین روانشناس برای درمان اریتروفوبیا،دکتر روانشناس با تجربه در درمان اریتروفوبیا در تهران.