به کلینیک روانشناسی و مشاوره دکتر دارابی خوش آمدید

بهترین روانشناس را چگونه میتوان پیدا کرد؟

بهترین روانشناس را چگونه بشناسیم؟

کلینیک دکتر جعفر دارابی (با بیش از 25 سال تجربه بالینی_رواندرمانی،هیپنوتیزم_استاد دانشگاه و پژوهشگر برتر و نویسنده کتابهایی در هیپنوتیزم و روانشناسی)..

دکتر جعفر دارابی

تهران 44030719

باتوجه به حساسیت و اهمیت بالای تخصص روانشناسی در جوامع، دکتر روانشناس نه تنها در زمینه تکنیک‌های تشخیص و درمان، بلکه در مورد مدیریت احساسات و عواطف خود و بیمارانش نیز باید آمادگی بسیار زیادی داشته باشد. به همین دلیل، ویژگی‌های رفتاری و شخصیتی یک روانشناس باید مورد بررسی قرار گرفته و معمولا آزمون‌های متعددی برای ارزیابی فرد متقاضی فعالیت در این حوزه برگزار می‌شود. در این مقاله به بررسی مهم‌ترین ویژگی های یک روانشناس خوب می‌پردازیم.

مهم‌ترین ویژگی های یک روانشناس خوب چیست؟

هر فردی که قصد دارد در مراکز مشاوره و حوزه روانشناسی و روانپزشکی فعالیت کند، در کنار دانش تخصصی مرتبط با این رشته، نیاز به داشتن یک سری ویژگی‌ها و توانمندی‌ها دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم.

۱. قدرت خودکنترلی

یکی از مهم‌ترین ویژگی های یک روانشناس خوب، داشتن خودکنترلی است. این ویژگی باعث می‌شود تا روانشناس بتواند احساسات خود را آگاهانه و مستقل از آنچه برای بیمار اتفاق می‌افتد کنترل و مدیریت کند. البته خودکنترلی عاطفی به این معنا نیست که برخی از رویدادها و حوادث روی روانشناس تاثیری نداشته باشند، زیرا در نهایت او نیز فردی دارای احساسات و گذشته است، بلکه این ویژگی به او اجازه می‌دهد تا احساسات خود را در مواجهه با مراجعان کنترل کند. خودکنترلی عاطفی همچنین باعث ایجاد حس اعتماد در بیمار می‌شود؛ چراکه در این حالت درمانگر به عنوان فردی با ثبات عاطفی و قابل اتکا برای بیان هرگونه احساسات توسط بیمار شناخته می‌شود.

۲. توانایی همدلی

  از دیگر ویژگی‌های یک مشاور و روانشناس خوب، داشتن حس همدلی است. روانشناس بالینی نه تنها باید نسبت به فرد مقابل احساس همدردی داشته باشد، بلکه باید بتواند خود را به جای بیمار بگذارد تا احساسات و افکارش را درک کند. روانشناس فقط از طریق داشتن حس همدلی می‌تواند واقعا به مراجعان خود کمک کند. داشتن حس همدلی باعث می‌شود تا روانشناس بتواند بزرگی مشکل و میزان افسردگی و اضطرابی را که بیمار تجربه می‌کند را درک کند. اگر روانشناس حس همدلی نداشته باشد، نمی‌تواند تشخیص درستی نسبت به ابعاد مشکل داشته و در نهایت از تکنیک‌های درمانی نامناسبی برای فرد استفاده می‌کند.

۳. داشتن ذهن باز

یکی دیگر از ویژگی های یک روانشناس خوب، داشتن ذهن باز نسبت به افکار و عقاید مختلف است. مراجعان یک روانشناس به دلیل اعتمادی که به او دارند، افکار و عقایدی را با او مطرح می‌کنند که ممکن است خلاف سیستم اعتقادات و باورهای روانشناس باشند. در چنین مواردی، روانشناس باید از گشودگی ذهنی کافی برخوردار باشد تا بفهمد چرا فرد به شیوه‌ای خاص رفتار می‌کند و بتواند این رفتار را بپذیرد. زمانی که روانشناس نتواند افکار و عقاید فرد مقابل خود را بپذیرد، بیمار احساس می‌کند مورد قضاوت قرار گرفته است و در نهایت به دلیل نداشتن احساس راحتی و اعتماد احتمالا درمان را رها می‌کند.

۴. درون نگری نه درونگرایی

یکی از ویژگی های یک روانشناس خوب که کمتر مورد توجه قرار گرفته اما بسیار حائز اهمیت است، درون نگری است. روانشناس از طریق فرآیند درون نگری، نه تنها حالت‌های عاطفی و روانی خود را مدیریت کرده، بلکه درک بهتری از دنیای ذهن و روان نیز پیدا می‌کند. درون نگری و تنها ماندن با خود، سنگ بنای رشد شخصی و کلیدی برای کشف نحوه عملکرد ذهن است.

۵. صبر و بردباری

آنچه یک روانشناس باید بداند این است که روان درمانی اغلب یک فرآیند طولانی است. برخلاف تصور بسیاری از افراد، عقب‌نشینی‌ بیماران از روند درمان، بر روانشناس نیز تأثیر می‌گذارد، تا جایی که او را به زیر سوال بردن روش یا حتی توانایی‌اش برای کمک به حل مشکلات مراجع وا می‌دارد. به همین دلیل، صبور بودن از ضروری‌ترین ویژگی های یک روانشناس خوب به شمار می‌آید.

۶. مهارت‌های ارتباطی خوب با مراجع

یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین ویژگی های یک روانشناس خوب، داشتن مهارت‌های ارتباطی عالی است. این مورد نه تنها برای روانشناسان ضروری است، بلکه مهم‌ترین ویژگی یک مشاور تحصیلی خوب، یک روانکاو و یک روان‌درمانگر نیز به شمار می‌آید.

توانایی برقراری ارتباط کلامی و غیرکلامی از مهم‌ترین مهارت های یک روانشناس خوب است. یک روانشناس قبل از هر چیز باید شنونده خوبی باشد، به زبان بدن مراجع توجه کند تا بتواند آن را رمزگشایی کند و احساس اعتماد و آرامش را از طریق حرکات و صحبت‌های خود به مراجع منتقل کند.

۷. توجه و پیگیری

یکی دیگر از ویژگی های یک روانشناس خوب، توجه به روند درمان و نحوه ی اثر آن بر مراجع است. یک روانشناس باید توجه و پیگیری لازم در مورد نحوه ی پاسخ مراجع به روند درمان را داشته و به احساسی که مراجع در طول درمان دارد، توجه ‌کند.

۸. انعطاف‌پذیری بالا

از دیگر ویژگی های یک روانشناس خوب، داشتن انعطاف پذیری در مورد روش درمان است. یک روانشناس خوب به جای پیروی از مجموعه‌ای از قوانین و پیشبرد یک برنامه درمانی ثابت برای همه مراجعان، در انتخاب نوع درمان مراجع خود انعطاف پذیری دارد. او باید درمان را مطابق ویژگی‌های رفتاری و نوع مشکل مراجع انتخاب نموده و در این مورد انعطاف پذیری کافی را در روند درمان فرد داشته باشد.

۹. یادگیری مستمر و به روز بودن

علم روانشناسی مانند سایر علوم پزشکی به طور مداوم با تغییر و تحول و رشد روبرو است. یک روانشناس خوب باید یادگیرنده خوبی نیز بوده و نسبت به ایده‌ها و نظریات جدید آگاه و پذیرا باشد. علاقه به یادگیری، شرکت در رویدادهای مربوطه، گذراندن دوره‌های تکمیلی، پیگیری روندها و تحقیقات جدید و بروزرسانی اطلاعات تخصصی از ویژگی های یک روانشناس خوب هستند.

۱۰. صداقت با مراجعان

روانشناس و بیمار، هر دو باید نسبت به یکدیگر صداقت داشته باشند. یک روانشناس خوب باید در روند درمان به طور صادقانه و شفاف با بیمار خود ارتباط برقرار کرده و حقایق را آنگونه که هست، به فرد منتقل کند. داشتن صداقت به معنی برخورد فاقد احساس و رک گویی نیست، بلکه روانشناس باید بتواند حقایق را به گونه‌ای به مراجع منتقل کند که فرد احساس اعتماد و اطمینان کافی نسبت به روانشناس و روند درمان پیدا کند.

کلمات کلیدی جستجو= روانشناس در تهران. بهترین روانشناس در تهران. بهترین دکتر روانشناس در غرب تهران. بهترین دکتر روانکاو در تهران. بهترین متخصص روانشناسی. بهترین فوق تخصص در روانشناسی در تهران. روانشناس در غرب تهران. روانشناس خوب در غرب تهران. بهترین دکتر روانشناس در شمال تهران.بهترین دکتر روانشناس در سعادت آباد تهران.بهترین دکتر روانشناس در شهرک غرب تهران.بهترین دکتر روانشناس در صادقیه تهران.بهترین دکتر روانشناس در بلوار فردوس تهران. بهترین دکتر روانشناس در منطقه پنج تهران.بهترین دکتر روانشناس در بلوار آیت الله کاشانی تهران.روانشناس در تهران. بهترین روانشناس در تهران. بهترین دکتر روانشناس در غرب تهران. بهترین دکتر روانکاو در تهران. بهترین متخصص روانشناسی. بهترین فوق تخصص در روانشناسی در تهران. روانشناس در غرب تهران. روانشناس خوب در غرب تهران. بهترین دکتر روانشناس در شمال تهران.بهترین دکتر روانشناس در سعادت آباد تهران.بهترین دکتر روانشناس در شهرک غرب تهران.بهترین دکتر روانشناس در صادقیه تهران.بهترین دکتر روانشناس در بلوار فردوس تهران. بهترین دکتر روانشناس در منطقه پنج تهران.بهترین دکتر روانشناس در بلوار آیت الله کاشانی تهران.روانشناس در تهران. بهترین روانشناس در تهران. بهترین دکتر روانشناس در غرب تهران. بهترین دکتر روانکاو در تهران. بهترین متخصص روانشناسی. بهترین فوق تخصص در روانشناسی در تهران. روانشناس در غرب تهران. روانشناس خوب در غرب تهران. بهترین دکتر روانشناس در شمال تهران.بهترین دکتر روانشناس در سعادت آباد تهران.بهترین دکتر روانشناس در شهرک غرب تهران.بهترین دکتر روانشناس در صادقیه تهران.بهترین دکتر روانشناس در بلوار فردوس تهران. بهترین دکتر روانشناس در منطقه پنج تهران.بهترین دکتر روانشناس در بلوار آیت الله کاشانی تهران.روانشناس خوب در غرب تهران،بهترین دکتر روانشناس در تهران،بهترین متخصص روانکاو غرب تهران،روانکاو خوب در شمال تهران.دکتر روانشناس در شمال تهران.فوق تخصص روانشناسی در تهران،فوق تخصص روانشناسی در شمال تهران.فوق تخصص روانشناسی و رواندرمانی در تهران.،بهترین دکتر روانشناس در تهران،بهترین متخصص روانکاو غرب تهران،روانکاو خوب در شمال تهران.دکتر روانشناس در شمال تهران.فوق تخصص روانشناسی در تهران،فوق تخصص روانشناسی در شمال تهران.فوق تخصص روانشناسی و رواندرمانی در تهران.،بهترین دکتر روانشناس در تهران،بهترین متخصص روانکاو غرب تهران،روانکاو خوب در شمال تهران.دکتر روانشناس در شمال تهران.فوق تخصص روانشناسی در تهران،فوق تخصص روانشناسی در شمال تهران.فوق تخصص روانشناسی و رواندرمانی در تهران.

بیشتر بخوانید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *